TUBITAK BİLİM SÖYLEŞİSİ

Okulumuzda Tübitak Bilim Söyleşileri kapsamında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Karakuş, "Doğada matematik arıyorum" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

19.10.2023 86

İlçemizde bulunan Aşık Veysel Kültür Merkezi'nde gerçekleşen söyleşiye 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz katıldı. Söyleşide, matematik kavramlarının doğada nasıl kullanıldığı örneklerle anlatıldı. Öğrenciler, doğada bulunan nesnelerin boyutları, şekilleri, oranları, hareketleri gibi özelliklerini matematiksel olarak inceleyerek yeni bilgiler edindi.

Karakuş, söyleşiye katılan öğrencilere de teşekkür ederek, "Söyleşiye katılan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Umarım bu söyleşi öğrencilerimizin matematik öğrenmelerine katkıda bulunacaktır" ifadelerini kullandı.

Söyleşiye katılan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, sunumdan oldukça memnun kaldı. Öğrencilerimiz, doğada matematik öğrenmenin daha eğlenceli ve kalıcı olduğunu ifade etti.

Söyleşi sonunda Okul Müdürümüz Harun ELİŞ, Prof. Dr. Fatih Karakuş'a teşekkür belgesi verdi. Gülçin Karakuş'a ise Türk bayrağı motifli filografi hediye etti.

Söyleşiye katkılarından dolayı Prof. Dr. Fatih Karakuş’ a TÜBİTAK’a, Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-ge birimine ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederiz.

19-10-202319-10-202319-10-202319-10-202319-10-202319-10-2023